naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gratis geleide Herisemwandeling met bezoek Bezoekerscentrum De Lambiek

di 05 september 17
Gedurende de zomermaanden, vanaf juni t.e.m. oktober, organiseert Toerisme Beersel elke eerste zondag van de maand een geleide wandeling doorheen de gemeente. Een deskundige gids neemt je tijdens elke wandeling mee langs enkele interessante bezienswaardigheden in Beersel en/of deelgemeenten.

Op zondag 1 oktober kan je samen met een deskundige gids de Herisemwandeling (7,5 km) verkennen. Startpunt is Bezoekerscentrum De Lambiek, hét startpunt voor een ontdekking van de verschillende lambiekbrouwerijen in onze regio. Het bezoekerscentrum dompelt je onder in de smaken, geuren, geluiden en textuur van het lambiekbier, het bier van spontane gisting dat gebrouwen wordt volgens een eeuwenoude traditie. 
Geniet op zondag 1 oktober van een gratis gegidste rondleiding in ons centrum! Na inspanning volgt ontspanning: na de wandeling heb je de mogelijkheid om jezelf te verwennen met een lekkere Geuze of Kriek in onze degustatieruimte.
Meer info: www.delambiek.be.

Het industriële erfgoed van de Molenbeekvallei staat centraal in de Herisemwandeling. Vanaf BZC De Lambiek voert de wandeling je naar de Hertogelijke OLV-kerk van Alsemberg die zich op de befaamde Kerkenberg bevindt. De OLV-kerk valt op in het omliggende landschap door haar monumentale toren. Ook binnenin de kerk zijn er heel wat kunstschatten te bezichtigen. Het grote pronkstuk is het miraculeuze beeld van OLV van Alsemberg dat zich achteraan het altaar bevindt.

Verder op de wandelroute, aan de oevers van de Molenbeek, ligt het oude industriecomplex van de Herisemmolen. Dit complex, waaraan de wandeling zijn naam dankt, is een goed bewaard overblijfsel van de ooit bloeiende karton- en papiernijverheid aan de Molenbeek. Breng zeker een bezoek en ontdek hoe het leven er in een 19de-eeuwse papierfabriek aan toe ging.

Inschrijving vooraf verplicht via toerisme@beersel.be (deadline inschrijving: 24/09/17)


Dienst Toerisme

Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg
02 359 16 36
toerisme@beersel.be
www.toerismebeersel.be
 ‘Visit Beersel’


INFO

Start: 14u00 – BZC De Lambiek, Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg
Afstand: 7,5 km
Deadline inschrijvingen: 24/09/17


In samenwerking met Natuurgidsen Zuidwest-Brabant en Bezoekerscentrum De Lambiek

 

Nieuwsoverzicht
De Lambiek

Openingsuren & contact

Visit Beersel

adres
Gemeenveldstraat 11652 Alsemberg
Tel. tel.
02 359 16 36
e-mail
visit@beersel.be