naar inhoud

Individueel bezoek

Bezoekerscentrum 'De Lambiek' is zowel open voor individuele bezoekers als voor groepen. 
Een individueel bezoek omvat toegang tot de tentoonstellingsruimte, een exclusieve videovoorstelling over het brouwproces en achteraf een gratis degustatieglaasje lambiekbier.

In de tentoonstellingsruimte ontdek je hoe lambiek wordt gefabriceerd en welke ingrediënten tijdens het brouwproces worden gebruikt. Ook de historiek van het lambiekbier wordt in het bezoekerscentrum uitgebreid toegelicht. De elf ambachtelijke lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen die lid zijn van HORAL - Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren - worden in de verschillende vitrinekastjes voorgesteld. Je kan desgewenst naar believen de verschillende soorten Oude Geuze, Oude Kriek en andere streekbieren proeven in onze gezellige degustatieruimte.

Het bezoekerscentrum is met aangepaste toiletten, aangepaste tafels en een conflictvrije ingang volledig toegankelijk voor andersvalide personen. Het bezoekerscentrum is hiervoor in 2015 bekroond met een A+-toegankelijkheidslabel

Gezinspakket

In het bezoekerscentrum wordt ook een gezinspakket aangeboden. Deze gezinspakketten zijn gratis te verkrijgen bovenop de reguliere toegangsprijzen. 
Een leuke map vol opdrachtjes laat je samen met het gezin kennismaken met de lambiekbieren. Spelenderwijs kom je meer te weten over het brouwen van bier en oude ambachten en stielen.

Tarieven

Volwassenen: € 4 
Volwassenen uit Beersel: € 3 
Senioren 65+: € 3 
Senioren 65+ uit Beersel: € 2
Groepstarief (vanaf 15 personen): € 3 
Kinderen < 12 jaar: gratis toegang (geen degustatie inbegrepen)
Lerarenkaart / Perskaart: gratis toegang (inclusief degustatie)

E-loket

  • Bezoek De Lambiek - aanvraagformulier

    Formulier