naar inhoud

Bereiken

Met de wagen

Door de nabijheid van de Brusselse ring is 'De Lambiek' vanuit het hele land vlot bereikbaar met de wagen. Neem uitrit 20 in Huizingen en rij de Alsembergsesteenweg op richting Alsemberg. Via het dorpscentrum van Dworp bereik je na 5,5 kilometer de verkeerslichten op de Steenweg op Eigenbrakel. Sla hier linksaf richting Alsemberg centrum en volg deze weg tot aan de volgende verkeerslichten. Sla hier opnieuw linksaf en draai de parking van 'De Lambiek' op.

'De Lambiek' beschikt over een ruime parking van circa 50 parkeerplaatsen. Ook voor autocars zijn er parkeerplaatsen voorzien.

Met het openbaar vervoer

Station Sint-Genesius-Rode

Het station van Sint-Genesius-Rode (op de lijn van Brussel naar Nijvel) bevindt zich op 2,5 kilometer van het bezoekerscentrum. Zowel tijdens de werkweek als in het weekend stoppen er in dit station stoptreinen. Het station van Sint-Genesius-Rode staat in verbinding met Brussel-Zuid. Over het traject van Brussel-Zuid tot Sint-Genesius-Rode doe je met de stoptrein 10 tot 15 minuten.

Vanaf het station van Sint-Genesius-Rode kan je lijnbus 136 en 137 richting Alsemberg nemen en afstappen aan de halte 'Alsemberg - Winderickxplein'. Vanaf de halte is het nog 5 minuten wandelen. De totale afstand te voet afleggen duurt ongeveer 30 minuten.

Station Halle

Het station van Halle wordt zowel in de week als in het weekend meerdere keren per uur bediend. Het traject tussen Brussel-Zuid en Halle duurt aan boord van de sneltrein slechts 8 minuten. Ook vanuit andere delen van het land is het station van Halle vlot bereikbaar.

Aan het station van Halle, dat zich op 8,5 kilometer van Bezoekerscentrum 'De Lambiek' bevindt, kan je lijn 153 richting Anderlecht en Ninove nemen naar halte 'Alsemberg - Sint-Victor'. Deze halte ligt op 200 meter van het bezoekerscentrum. 
Ook buslijn 155 richting Drogenbos en Anderlecht doet Alsemberg aan. Neem hier halte 'Alsemberg - Winderickxplein'

Andere buslijnen

Buslijn 40 van TEC (Waalse vervoersmaatschappij) doet tijdens de werkweek ook de halte 'Alsemberg - Sint-Victor’ aan. Lijn 40 verbindt station Ukkel Kalevoet met Eigenbrakel.

Buslijn 153 (in omgekeerde richting vanaf Anderlecht) stopt ook aan halte 'Alsemberg - Sint-Victor'. Deze lijn doet onder meer Ukkel, Drogenbos en Linkebeek aan.

Meer informatie op www.nmbs.be en op www.delijn.be.

OPGEPAST: Inrichtingswerken op de Gemeenveldsite

Op volgende link kan u terecht voor alle nieuwe ontwikkelingen omtrent de herinrichting van de Gemeenveldsite.