naar inhoud

HORAL

HORAL, ofwel Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren, groepeert de ambachtelijke lambiekbierproducenten van het Pajottenland en de Zennevallei. Bij de HORAL zijn elf brouwers en stekers uit het Pajottenland en de Zennevallei aangesloten.

De koepelvereniging, opgericht in 1997, maakt promotie voor de ambachtelijke lambiekbieren en aanverwante producten, waarbij aandacht wordt besteed aan het volledige proces van het brouwen tot het schenken. HORAL zet zich in voor de bescherming van de ambachtelijke lambiekbieren. Onregelmatigheden met betrekking tot ambachtelijke lambiekbieren worden aangeklaagd door HORAL.

Mede op initiatief van HORAL kwam het Biercentrum 'De Lambiek' in Alsemberg tot stand. Ook het tweejaarlijks bierevenement ‘Toer de Geuze’, waarbij verschillende leden hun deuren voor het grote publiek openzetten, wordt vanuit HORAL georganiseerd. Een ander initiatief van HORAL is de jaarlijkse Lambic Award, die wordt uitgereikt aan een persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de promotie en het verdedigen van de belangen van de sector van traditionele lambiekbieren. Sinds 2011 vielen er al vijf verschillende personen in de prijzen, zowel uit binnen- als buitenland.

Ook de Lambiekacademie wordt vanuit HORAL georganiseerd. Het doel van de Lambiekacademie is om professionelen uit de horeca de lambiekbieren beter te leren kennen. Er zijn sessies in zowel het Nederlands als het Engels.

Meer informatie over HORAL vind je op hun website.